forex trading logo

Segítség a Vasvárinak

Az iskolánkat adományokkal vagy az adó 1 %-ának felajánlásával a következő szervezeten keresztül is támogathatja:

Vasvári Természetismereti Turisztikai Kulturális és Sportegyesület (VTTKSE)

adószám: 18499285-1-07

számlaszám: 10918001-00000033-07250008

 

 Oklevél 2012

Oklevél 2011

Oklevél 2010

Nemzetközi kapcsolatok

AFS

 

Iskolánk tanulói nemcsak a német partneriskolák egy hetes vendégeiként gyarapíthatják nyelvi ismereteiket, hanem egy teljes tanévet is eltölthetnek külföldön az AFS szervezésében.
Az AFS (American Field Service) egy nemzetközi, önkéntes alapon működő, kormányoktól és vallásoktól független, nem profitorientált szervezet, mely interkulturális tanuláshoz nyújt lehetőséget. A szervezet lehetővé teszi középiskolások számára, hogy egy teljes tanévet töltsenek külföldi középiskolákban. Négy kontinens több mint 40 országa között válogathatnak a jelentkezők.
Az AFS cserediákok külföldi családoknál élnek, egy évre „új” szülőket kapnak, ezáltal megismerkedhetnek más értékekkel, életmóddal és gondolkodással. Ez alatt az egy év alatt igen alapos nyelvtudásra tesznek szert, közben felfedeznek egy másik világot, ugyanakkor
önmagukat is jobban megismerhetik.
A Vasvári Pál Gimnázium az 1991/1992-es tanévben került kapcsolatba az AFS-szel, a Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvánnyal. Azóta iskolánk számos tanulója volt a program részese, akik tapasztalataikat és élményeiket az iskolaújság hasábjain és számos baráti beszélgetés során osztották meg diáktársaikkal és tanáraikkal.
Az AFS iránti érdeklődést motiválja az iskolánkban e szervezet keretében itt tanuló diákok példája, évente 2-3fő, akik a világ minden részéből- Franciaországtól kezdve, Olaszországot át egészen Hongkongig- érkeznek hozzánk. Az AFS cserediákok bekapcsolódnak mind az iskola hétköznapjaiba, mind az ünnepeibe is. Egy tanév elteltével egy „kis darab” Magyarországot visznek haza magukkal a szívükben, gondolataikban és elméjükben.
A világot járt és világot látott vasváris diákok életében meghatározó élmény volt ez az egy esztendő, mialatt a magyar kultúra utazó diákkövetei is voltak, akik nemcsak maguknak, hanem Magyarországnak is barátokat, támogatókat szereztek.

 

fel